Marius droppet Mette-Marit og Haakons bursdag: Dro på byen i stedet

30/08/2023 09:30

Emma

Nyheter
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB / Kongehuset
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB / Kongehuset
I helgen holdt det norske kronprinsparet en storstilt felles 50-årsfest på Slottet.

Blant de 400 gjestene på den offisielle og TV-overførte kongelige feiringen var imidlertid kronprinsesse Mette-Marits sønn, 26 år gamle Marius Borg Høiby.

Under TV-sendingen på statskanalen NRK kom det frem at kronprinsessens eldste sønn hadde måttet sykemelde seg fra å feire moren og stefaren kronprins Haakons felles bursdag.

Men nå kan norske Dagbladet  avsløre at Marius Borg Højby ikke var for syk til å dra på den prestisjetunge nattklubben Michaels den fredagen - bare en kilometer fra den kongelige bursdagsfesten.

Ikke minst på sosiale medier har det dukket opp bilder av kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn som fester i svart smoking og sløyfe og med en liten lekepistol på en nattklubb med James Bond-temafest fredag.

Norske Se &; Hør har også beskrevet det «uheldige» sammentreffet.

Bladets kongefamilieekspert Caroline Vagle forklarer at selv om det ikke er publisert noen gjesteliste til det offisielle arrangementet, skal Marius Borg Højby ha vært en selverklært gjest.

– At Marius velger å prioritere en fest med venner på en klubb samme kveld som kongeparet inviterer til stor fest for kronprinsparet, virker lite gjennomtenkt og uheldig, sier hun.

Hverken den norske kongefamilien eller Marius Borg Højby har foreløpig kommentert saken.

Marius Borg Højby er verken kongelig eller har prinstittel, selv om han er barn av Norges fremtidige dronning.

Den 26 år gamle unge mannens far er kronprinsesse Mette-Marits tidligere partner Morten Borg.

Først da Marius Borg Højby var fire år gammel giftet hun seg med kronprins Haakon, som hun siden har fått prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus med.