Matthew Perrys dødsårsak er nå offentliggjort

19/12/2023 11:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Matthew Perry døde 28. oktober i en alder av bare 53 år.

Etter den rettsmedisinske undersøkelsen har det nå kommet frem at Matthew Perry døde som følge av akutte effekter av stoffet ketamin.

Det høres fra myndighetene i Los Angeles at han hadde tatt ketamin til behandling mot depresjon og angst i halvannen uke frem til hans død, skriver TMZ.

Det fremgår også av den offisielle konklusjonen at det ikke ble funnet spor av alkohol, kokain, heroin, PCP, fentanyl eller metamfetamin.

Det er derfor også opplyst at dødsfallet anses som en ulykke. Men ifølge en pressemelding pekes det også på medvirkende årsaker til skuespillerens død.

Medvirkende faktorer nevnes som drukning, såkalt koronarsykdom og effekten av buprenorfin. Sistnevnte brukes vanligvis til å behandle opiodbruk.

I november ble de første prøvesvarene fra obduksjonen offentliggjort. Nå er den endelige offisielle dødsårsaken funnet.

Matthew Perry, som ble verdenskjent fra TV-serien 'Friends', har tidligere fortalt hvordan han hadde levd et liv med alkohol- og narkotikamisbruk i årevis.

Et drøyt år før sin død, da han ble funnet livløs i et boblebad hjemme hos ham i Los Angeles, ga han ut en bok der han ærlig og brutalt beskrev sin kamp med avhengighet.