Medie erfarer: Terrorcelle planlegger angrep rundt om i Europa mellom jul og nyttår

27/12/2023 07:00

Emma

Nyheter
Foto: Genrefoto / Pressefotos.dk
Foto: Genrefoto / Pressefotos.dk
Terrortrusselen lurer i flere deler av Europa akkurat nå.

I en tid med festligheter har politistyrker i Köln, Wien og andre europeiske byer trappet opp sikkerhetstiltakene på viktige religiøse steder som svar på etterretning om mulige terrorplaner.

Ifølge rapporter fra den tyske avisen Bild og nyhetsbyrået DPA er det indikasjoner på at en islamistisk terrorcelle, muligens tilknyttet Den islamske staten (IS), har vurdert angrep i Europa i julen og nyttår.

I Köln er sikkerhetstiltakene synlig forhøyet ved den ikoniske katedralen. Politiet, bevæpnet med bombehunder, har søkt i området og planlegger å låse kirken etter en grundig inspeksjon. – I morgen vil alle besøkende bli sjekket før de går inn i kirken, bekrefter politisjefen i Köln, Michael Esser, og understreker alvoret i situasjonen. Lignende scener utspiller seg på byens sentralstasjon, der politiets tilstedeværelse har blitt forsterket.

Det skriver Bild.

Situasjonen er også alvorlig i Wien, der DPA melder om potensiell risiko ved en kirke. Her har politiets spesialstyrker allerede foretatt arrestasjoner, og det rapporteres om ytterligere arrestasjoner i Tyskland. Disse tiltakene er en del av en bredere innsats som også inkluderer skjerpede sikkerhetstiltak i den spanske hovedstaden Madrid, spesielt rundt en julegudstjeneste.

Både politistyrkene i Köln og Wien har offentlig kunngjort at de har økt sikkerhetstiltakene som svar på «en nåværende trusselvurdering fra etterretningstjenesten og det fortsatt forhøyede nivået av terroristberedskap», som indikerer en generell økt risiko i Østerrike i juleferien.

Mens mange detaljer fortsatt er uklare, inkludert hvor avanserte de antatte angrepsplanene er, er det klart at myndighetene tar disse truslene alvorlig. De økte sikkerhetstiltakene tjener som en påminnelse om at selv i ferien er sikkerhet og årvåkenhet av største betydning for å beskytte borgernes velvære og opprettholde fred.