Melder ut: Hvis dette skjer med Putin, så er det en krigserklæring

24/03/2023 11:41

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nestlederen i Russlands sikkerhetsråd reagerer nå på en tysk ministers uttalelse.

Hvis den russiske presidenten, Vladimir Putin, blir arrestert i utlandet som følge av en arrestordre utstedt av Den internasjonale straffedomstolen (ICC), så vil det av Russland bli oppfattet som en «casus belli», en grunn til å gå til krig.

Dette er meldingen fra tidligere president og nåværende nestleder i Russlands sikkerhetsråd, Dmitrij Medvedev.

– La oss forestille oss – selvfølgelig er det en situasjon som aldri vil skje – men la oss forestille oss at det faktisk skjedde. En sittende president for en atommakt kommer til for eksempel Tyskland og blir arrestert. Hva er det? Det er en krigserklæring mot den russiske føderasjonen, sier Medvedev ifølge Ritzau.

Uttalelsen følger en kommentar fra Marco Buschmann, som er Tysklands justisminister.

Buschmann uttalte at Tyskland må rette seg etter avgjørelsen fra ICC og arrestere Putin hvis han kommer inn på tysk territorium.

Sist fredag ​​utstedte ICC en arrestordre på Putin som følge av krigen i Ukraina, der ICC anklager Putin for å være ansvarlig for krigsforbrytelser.

Siden luften mellom Vesten og Russland er ekstremt kald, er det trolig lite realistisk at Putin blir arrestert i verken Tyskland eller et annet europeisk land.

Siden krigens begynnelse har Putin først og fremst oppholdt seg i Russland, noe som trolig ikke vil endre seg.

I juni i fjor var Putin i Tadsjikistan og Turkmenistan, som var første gang siden begynnelsen av krigen at Putin forlot Russland.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.