Moteikonet Vivienne Westwood er død

30/12/2022 09:45

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Moteikonet Vivienne Westwood er død i en alder av 81 år.

Den triste nyheten ble bekreftet i et innlegg på hennes Twitter-side. Motemerket hennes sa "Vivienne Westwood døde i dag, fredelig og omgitt av familien hennes, i Clapham, Sør-London.

«Verden trenger folk som Vivienne for å gjøre en endring til det bedre.

"Dame Vivienne Westwood, designer og aktivist 8. april 1941 ~ 29. desember 2022."

Den delte også et av Westwoods sitater. "'Tao spirituelle system'," begynte det.

"Det var aldri mer behov for Tao i dag. Tao gir deg en følelse av at du tilhører kosmos og gir mening til livet ditt; det gir deg en slik følelse av identitet og styrke å vite at du lever det livet du kan leve og derfor burde leve: gjør full bruk av karakteren din og full bruk av livet ditt på jorden' ~ Vivienne Westwood'.

"Vivienne, vi elsker deg."

Dame Viviennes ektemann og kreative partner Andreas Kronthaler sa:

"Jeg vil fortsette med Vivienne i hjertet mitt.

"Vi har jobbet til slutten, og hun har gitt meg mange ting å komme videre med."

Westwood gjorde sitt navn tilbake på 1970-tallet med sitt slående punk-utseende og merkelige stil.

I tiårene som gikk, fortsatte hun med å bli et av de største navnene i moteverdenen. Siden nyheten om hennes død ble kunngjort, har folk tatt til sosiale medier for å dele kondolansemeldinger.

De berømmet henne for å ha endret bransjen og påvirket så mange andre designere. En bruker sa: "En annen legende gikk alt for tidlig. Hvil i fred Vivienne Westwood, du har inspirert mange og vil fortsette å inspirere fremtidige generasjoner."

En annen kommenterte: "Motedronningen i Sør-London. Hvil i fred Vivienne Westwood."

"Jeg mangler ord med nyheten om bortgangen til Vivienne Westwood, må hun hvile i fred, hennes arv vil leve videre for alltid. Jeg ønsker all kjærlighet og styrke til familien i denne sorgens tid," sa en tredje.

Mens en annen la til: "Vivienne Westwood var så jævla kul. Hun var en arbeiderklassemotedesigner, noe som er ekstremt sjeldent, og designene hennes var punk og goth og gud, bare uendelig ettertraktet.

"RIP til en av de råeste menneskene som noen gang har gjort det."