Nå er det slutt - Kjent klesmerke konkurs

27/09/2024 09:40

Yvonne

Nyheter
Kilde: Odd Molly på LinkedIn
Stjerner som Jessica Alba, Miley Cyrus og Kate Hudson har sverget til det svenske klesmerket, men nå forsvinner klærne fra hyllene.

Det gikk lenge godt for det svenske klesmerket. Stjernene elsket den bohemske stilen.

Etter å ha blitt lansert i Sverige i 2002, vokste merket raskt til å bli populært i internasjonale markeder med butikker i flere land og salg både via fysiske butikker og nettbutikker.

Men nå er det slutt.

Klesmerket kjennetegnes av sin bohemske, avslappede, og feminine stil. Med et design som enklest kan beskrives som et møte mellom skandinavisk, nedstrippet stil og folklore, fremsto motemerket som et av Skandinavias hotteste. Merket kombinerer ofte myke materialer med detaljer som blonder, heklede elementer, og broderier. Designene reflekterer en kombinasjon av vintage-stil og moderne mote. De siste året har fokuset vært stort på bærekraft og miljøvennlige kolleksjoner.

Og det gikk også godt veldig lenge.

Elsket av kjendiser
Kjendiser som Jessica Alba, Miley Cyrus, Kate Hudson, Helena Christensen og Pernilla Wahlgren har tatt til seg stilen som angivelig er inspirert av en ekte jente ved navn Molly som levde i California på 1980-tallet. Hun trosset normene og fulgte sin egen vei, og hennes frie ånd og livsfilosofi inspirerte til merket og dets designfilosofi.

Merket har tiltrukket seg oppmerksomhet fra flere internasjonale kjendiser, som har blitt sett i Odd Molly-klær, noe som har bidratt til å øke merkets profil og popularitet globalt.

Nylig deltok den svenske singer songwriteren og skuespileren Elin Lanto i en event hvor hun viste frem den nyeste koleksjonenl.

Artikelen fortsetter under bildet

Foto: Odd Molly

Konkurs
Med en rekke tøffe år bak seg går Odd Molly nå konkurs, melder Ehandel.se.

Ifølge nettstedet har klesmerket gått gjennom en lengre tid med store tap og en rekonstruksjon de siste årene.

Ved årsskiftet ble Odd Molly solgt til danske Nordic Fashion Brands A/S, som blant annet eier Noa noa, men de klarte ikke å redde selskapet.

I stedet er Odd Molly Sverige AB nå slått konkurs.

Underskudd på 18 millioner
Begjæringen om konkurs kom fra selskapet selv og ble innvilget onsdag.

Odd Molly har ifølge E-handel.se en gjeldssaldo på 7,4 millioner svenske kroner hos Kronofogden. I løpet av det siste forretningsåret, 2022, hadde de en omsetning på SEK 269 millioner og gikk med et underskudd på minus 18,2 millioner.

Odd Molly ble grunnlagt av Per Holknekt, Karin Jimfelt-Ghatan og Christer Andersson.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
To tenåringer fant en diamant verdt 44,7 millioner kr - Så mye penger fikk de hver I 2017 vekket oppdagelsen av en 709 karat diamant i Sierra Leone internasjonal oppsikt.