Nå er han ute: Josef Fritzl sett på flere forskjellige kafeer

28/01/2024 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
Flere innbyggere i byen Krems an der Donau, Østerrike, hevder å ha sett Josef Fritzl drikke kaffe på lokale kafeer mens han prøver å sikre seg løslatelse fra fengselet.

Det beryktede incestmonsteret Josef Fritzl har blitt oppdaget av bekymrede lokalbefolkning mens han drakk kaffe offentlig, rapporteres det.

Fritzl ble fengslet i 2009 etter at han innrømmet å ha blitt far til syv barn sammen med datteren sin Elisabeth i et underjordisk fangehull hvor han holdt henne fanget i 24 år.

Hans forferdelige forbrytelser skapte overskrifter over hele verden. Nå melder lokale medier i Østerrike at han har blitt sett på kaffebarer i nærheten av fengselet hans i Krems an der Donau, tilsynelatende som et ledd i forberedelsene til løslatelsen. Det skriver The Mirror.

Det regionale ukebladet Bezirksblatt hevder at Fritzl «har blitt sett på ulike kafeer i Krems».

En ansatt ved avisen som har dekket Fritzl-saken i mange år fortalte Newsflash at hun "har blitt fortalt av flere personer at jeg stoler fullt og helt på at de har sett ham," med "flere troverdige bekjente", som uavhengig rapporterer observasjonene.

Rettslige myndigheter har nektet å kommentere rapporten. Observasjonene følger den nå 88 år gamle Fritzls forsøk på å sikre løslatelsen fra den sikrede psykiatriske avdelingen i Stein fengsel.

Etter 15 år bak murene, vil pensjonisten være kvalifisert for prøveløslatelse i mars i år i henhold til Østerrikes milde straffeutmålingslover.

Innsatte som anses klare for prøveløslatelse kan bli løslatt, avhengig av deres oppførsel og mentale og fysiske tilstand.

Fritzl, som gjentatte ganger har bedt om å bli løslatt, må få saken sin gjennomgått av retts- og fengselsmyndighetene. I tillegg til at han lider av Alzheimers sykdom, sies han også å være så skrøpelig at han nå trenger en rullator.

Adelheid Kastner, en av Østerrikes mest anerkjente psykiatere, har uttalt at Fritzl ikke lenger utgjør en trussel mot samfunnet og ville være ute av stand til å begå noen forbrytelser.

Psykiatere og leger fortsetter å overvåke tilstanden hans. Fritzl, som skiftet navn til Mayrhoff i et angivelig forsøk på å unngå fysiske angrep fra andre innsatte, skal ha søkt om tidlig løslatelse flere ganger de siste to årene.

Advokaten hans Astrid Wagner, som i fjor ga ut en bok basert på en serie av brevene hans, antyder at et nytt liv på et sykehjem er «innenfor mulighetenes område».

Hun sa: "Personlig ser jeg en mulighet for løslatelse. Han oppfyller alle kriteriene. Denne mannen er nesten 90 år gammel og hans mentale tilstand forverres. Han trenger støtte og omsorg."

Hun forklarte at hun mesteparten av tiden er i stand til å kommunisere normalt med ham, bortsett fra "sporadiske utbrudd", inkludert en vrangforestilling om at datteren hans hadde giftet seg med Boris Becker.

"Neste gang jeg så ham, fortalte han at de hadde brutt opp," sa hun.

Josef Fritzl gjentok voldtekten og mishandlingen av datteren Elisabeth, som fødte syv barn. En av dem, som døde ved fødselen med pusteproblemer, ble hjerteløst kastet inn i en ovn av Fritzl.

Tre ble oppdratt i kjelleren sammen med sin mor, og tre andre ble oppdratt som hittebarn av den syke Fritzl og hans kone.

Under rettssaken hans i 2009 erkjente Fritzl seg skyldig i voldtekt, ulovlig frihetsberøvelse, uaktsomt drap og incest. Hun har siden skiftet navn og har fått støtte fra myndighetene for å beskytte identiteten sin og barnas ve og vel.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.