Nav med nye utbetalinger: Slik påvirker det deg

29/04/2024 23:03

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Slik vil det påvirke deg.

Denna artikel publicerades första gången i februari 2024

Bjørnar Refsland, rådgiver i barne- og familiedepartementet, bekreftet i desember til DinSide at regjeringen hadde besluttet en økning i barnetrygden for barn over seks år.

Denne økningen er nå implementert, og resulterer i en ny årlig utbetaling på 18 120 kroner.

For familier med delt bosted, vil den ordinære barnetrygden være 755 kroner per måned.

- Ordinær barnetrygd for barn over seks år øker med 200 kroner i måneden. Utbetalingen du får i morgen blir da 1 510 kroner, skrev Nav på tirsdag.

Fra januar er det også innført ytterligere endringer i velferdsordningene. Dagpengemottakere vil ikke lenger møte de tidligere tre ventedagene.

- Egenandelen beregnes når en person får innvilget en ny periode med dagpenger. Beløpet beregnes individuelt, og tilsvarer 3 ganger det beløpet en dagpengemottaker har rett til per dag. Det stilles ikke krav til hvor raskt egenandelen må være nedbetalt, skrev Nav tidligere i januar.

I stedet vil en egenandel bli trukket fra utbetalingen av dagpengene. Videre vil tillegg for ektefelle og barn til alderspensjonister gradvis bli avviklet.

Finn ut mer om de høyere satsene og tilleggsendringene her.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.