Nav: Over 20 000 får dette varselet

23/11/2023 05:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå sender de vedtaksbrev om etterbetaling.

Hvis du mottar uføretrygd fra Nav, blir beløpet beregnet og utbetalt basert på den inntekten du har oppgitt ved siden av trygden.

Dersom skatteoppgjøret for 2022 viser at inntekten din er høyere eller lavere enn den som er brukt for å beregne uføretrygden, vil du enten motta krav om tilbakebetaling eller få en etterbetaling fra Nav.

I oktober rapporterte DinSide at årets etteroppgjør for uføretrygd snart ville bli sendt ut.

Resultatene er nå tilgjengelige.

Bente Thori-Aamot, seksjonssjef i Nav, forklarer til DinSide at det så langt i år har vært gjennomført etteroppgjør for 384 975 uføretrygdede. Resultatene for etteroppgjøret i 2022 viser følgende:

21 498 personer som mottar uføretrygd, har mottatt varsel om tilbakebetaling, mens 15 266 personer vil få etterbetaling. Dette betyr også at 347 542 personer har mottatt riktig utbetaling.

- Vi sender vedtaksbrev om etterbetaling. Nav betaler ut hele beløpet som en engangssum innen 7 virkedager fra datoen i vedtaket. Vi sender varselsbrev i sakene med resultat tilbakekreving. Den det gjelder vil få et nytt brev fra Skatteetaten etter 4-5 uker med en giro og informasjon om hvordan de kan betale tilbake pengene, forteller Thori-Aamot.

Det er også verdt å notere at det gjelder redusert skattetrekk i desember for de som mottar uføretrygd fra Nav. Videre blir utbetalingsdatoen i desember endret.

Normalt sett utbetales uføretrygd den 20. i hver måned, men i desember blir utbetalingsdatoen fremskyndet til den 12.

Få mer informasjon her.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.