Nesten ingen er klar over det: Derfor gjør du unødvendig dobbeltarbeid på kjøkkenet

23/10/2023 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er veldig mange som gjør seg skyldig i dette.

Oppvaskmaskiner kan være en virkelig tidsbesparende på kjøkkenet, men mange vasker opp oppvasken grundig før de legger det brukte serviset i oppvaskmaskinen.

Men faktisk er det dobbeltarbeid. Den ekstra innsatsen kan til og med føre til dårligere rengjøringsresultater enn om du rett og slett ikke hadde klart å skylle oppvasken grundig før du setter den i oppvaskmaskinen.

Det er i hvert fall meldingen fra Ashley Iredale, hvitevareekspert hos CHOICE.

Han forteller at du rett og slett må fjerne store matrester før du setter oppvasken i oppvaskmaskinen. Forvasker du oppvasken kan du faktisk gjøre selve oppvasken dårligere – i hvert fall i noen oppvaskmaskiner.

Noen oppvaskmaskiner er utstyrt med sensorer som registrerer mengden smuss på innholdet, og deretter reguleres vaskens grundighet deretter.

Hvis du forvasker oppvasken, vil maskinen oppleve innholdet som mindre skittent, noe som kan gi en mindre grundig rengjøring. Ved å unngå forvask kan du slå to fluer i en smekk.

Du kan både spare tid og krefter og likevel få rene tallerkener og bestikk. Det er imidlertid et viktig unntak fra denne regelen.

Hvis du har oppvask der noe sitter fast, så anbefales det likevel å skylle eller myke opp det som sitter fast før du legger det i oppvaskmaskinen.

Så neste gang du står overfor en gigantisk haug med oppvask, trenger du ikke lenger å bekymre deg for forvasken.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.