Nesten sikker: Her vil Russland angripe og starte krigen

15/02/2022 13:24

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En konflikt kan være veldig nær, sier kilder.

En væpnet konflikt sentrert rundt Ukraina har ulmet i noen uker, med situasjonen kontinuerlig pigget.

Ved flere anledninger har nasjoner strebet etter å avkalke situasjonen med diplomatiske verktøy, som så langt ikke har vært en suksess.

Amerikanske etterretningskilder sier ifølge The Mirror at Russlands invasjon av Ukraina vil begynne onsdag ettermiddag med et Europa på randen av krig, til tross for at president Vladimir Putin trekker noen av landets styrker fra gresset til Ukraina.

De potensielle angrepene kan rette seg mot Kievs militære og statlige kommando- og kontrollsentre med en rekke luftangrep før stridsvogner vil rulle over grensen.

I tillegg vil russiske amfibie krigsskip nær den sørlige kysten av Ukraina sannsynligvis bli sett raskt.

Seniorkilder sa at et Moskva-angrep ville være "nesten sikkert fra flere punkter" over Ukrainas sørlige, østlige og nordlige flanker.

The Mirrors senior amerikanske kilde advarte avisens team i Kiev med en enkel enlinjet melding som sa:

"3 om morgenen onsdag."

Budskapet kommer i kjølvannet av Storbritannias statsminister Boris Johnsons advarsel om at en russisk invasjon av Ukraina er høyst sannsynlig, kan være nært forestående og vil utgjøre en trussel mot Europas bredere stabilitet.

Russland har for tiden mer enn 126.000 soldater samlet nær Ukrainas østlige grense.

I tillegg er det 80 000 Moskva-lojale soldater i Hviterussland i nord og tusenvis av marinesoldater om bord i krigsskip i Svartehavet som truer Ukrainas sørkyst.

Russland avviser vestlige beskyldninger om at de planlegger å invadere, men sier de kan ta uspesifiserte «militærtekniske» tiltak med mindre en rekke krav blir oppfylt, inkludert å hindre Ukraina i å bli med i NATO-alliansen.

Til tross for advarselen fra amerikanske kilder, antas det fortsatt at det er en sjanse for å stoppe en potensiell krig.

 

 

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.