Nigeria-besøk tar uventet vending: Harry og Meghan ønsket velkommen av etterlyst mann

18/05/2024 11:50

Henrik R

Nyheter
Foto: Airpeace
Foto: Airpeace
Det kongelige paret var antageligvis ikke klar over hvem som ønsket dem velkommen da de landet i Afrika.

Prins Harry og Meghan Markle ankom Nigeria forrige uke som en del av deres tre-dagers rundreise.

De ble mottatt med åpne armer, men blant folkene i velkomstkomiteen stod en mann med en kontroversiell bakgrunn. Dr. Allen Onyema, administrerende direktør og styreleder for Air Peace, som fløy paret fra Abuja til Lagos, er etterlyst i USA for omfattende bedrageri og hvitvasking på 20 millioner dollar (ca. 220 millioner NOK).

Velkomst av en etterlyst forretningsmann

Dr. Allen Onyema, kledd i marineblå klær, solbriller og en rød kufi-hatt, var en av de få dignitærene som ønsket Sussex-paret velkommen på rullebanen.

Han var i selskap med høytstående militære og regjeringsrepresentanter da Harry og Meghan steg ut av deres Air Peace-fly. Air Peace, grunnlagt av Onyema for litt over et tiår siden, er nå det største flyselskapet i Vest-Afrika og opererer internasjonalt.

Anklager om bedrageri og hvitvasking

Det britiske mediet DailyMail.com har avslørt at Onyema er en etterlyst mann i USA, anklaget for å ha hvitvasket over 20 millioner dollar gjennom amerikanske bankkontoer.

Ifølge en føderal tiltale, innlevert i november 2019, brukte Onyema sin status som fremtredende forretningsleder til å begå bedrageri.

Det er ingen indikasjoner på at Harry eller Meghan var kjent med Onyemas kriminelle fortid da de møtte ham.

Foto: Airpeace

Endringer i siste øyeblikk

Opprinnelig hadde paret planlagt å benytte et annet flyselskap, men planene deres ble endret i siste øyeblikk, noe som førte til deres uventede møte med Onyema.

Anklagene Onyema står overfor ble innledet av den tidligere amerikanske anklageren Byung J 'BJay' Pak og føres nå videre av Ryan Buchanan, den nåværende amerikanske anklageren for det nordlige distriktet i Georgia.

En bedragersk fasade

Tiltalen beskriver hvordan Onyema og hans medskyldige brukte falske dokumenter og innkjøpsordrer for å få det til å fremstå som om Air Peace kjøpte fly fra Springfield Aviation Company LLC.

Dokumentene som støttet disse kjøpene var imidlertid falske, og Springfield Aviation, som eies av Onyema, eide aldri de aktuelle flyene. Ebony Mayfield, en tidligere ansatt i Springfield Aviation, ble i oktober 2022 dømt til tre års prøvetid og en bot på 4.000 dollar for sin rolle i bedrageriet.