Nordmann vant over 80 millioner i Vikinglotto - Her ble vinnerkupongen kjøpt

26/09/2024 06:59

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Premien var på hele 80.679.970 skinnende norske kroner!

Hva ville du ha gjort hvis du vant 80 milloner kroner? Kjøpt nytt hus? Båt? Hytte på fjellet? Eller kanskje en reise til Maldivene for hele familien.

I går var det en nordmann som kan gjøre alvor av drømmen.

For å vinne førstepremien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige pluss et vikingtall av fem mulige tall. Det gir totalt rundt 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, så vinnersjansen er bare 1 til 61 millioner - per rekke.

Vinersjansen er med andre ord ikke så stor, men noen skal jo vinne, og når det skjer er det intet mindre enn fantastisk.

Du husker kanskje den norske kvinnen som vant svimlende 1,36 milliarder kroner i Eurojackpot i staren av året? Senere var det en nordmann på Østlandet som kunne juble over 285 millioner kroner. Det har med andre ord blitt delt noen sinnsyke beløp til norske lottovinnere i løpet av det siste året.

Nå kan en mann fra Nord Norge melde seg inn i klubben av lotto-millionærer.

Kødder du?
Han satt nemlig på hytta og slappet av foran TV-en da telefonen ringte onsdag kveld. Først hadde han ikke tenkt til å svare, men da han så dummeret på displayet så ble han litt for nysgjerrig.

"Gratulerer! Du har vunnet 80.679.970 kroner!", sa den blide stemmen fra Norsk Tipping på Hamar.

"Kødder du? Kan du si det en gang til?", var hans første respons før jubelen gikk i taket.

Selv om i overkant av 80 millioner kroner er en god slant, så var det faktisk ikke førstepremien i ukas Vikinglotto. Det var ingen spilere, verken fra inn- eller utland som stakk av med førstepremien på hele 295 milloner norske kroner. Den potten ryker derfor videre til neste uke hvor den kan nå å bli enda større.

Nordmannen som er fra Nord Norge vant nemlig "bare" andrepremien med seks rette hovedtall.

Feirer med en pils
"Jeg kommer jo til å kvitte meg med all gjeld, og så kommer jeg til å dele litt av premien med mine nærmsete. I første omgang blir det kanskje en ny bil", sier den nybakte millionæren til VG, og legger til at han vil feire på beste mulige måte på en onsdagskveld - med en iskald pils.

Og så er han skeptisk på hvor mye søvn han får.

Vinnerkupongen var en femukers kupong kjøpt med mobilen.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Sverige har fått nok: Vil lage forbud for alle bileiere De svenske kommunene har fått nok av trenden, og ønsker nå et forbud.