Nordmenn dropper lukrativt Smukfest-tilbud

06/08/2023 20:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Kun to nordmenn har takket ja til Smukfests tilbud om å delta på festivalen i Bøgeskoven med alt betalt.

Med et reklamebanner som har kostet 40.000 kroner og blitt hengt opp på Oslo S, har Smukfest forsøkt å lokke 32 nordmenn til å komme til den berømte danske festivalen i Skanderborg med alt betalt.

Men ting har på ingen måte gått etter planen.

Kun én nordmann, som har tatt med seg en venn, har henvendt seg til festivalen og takket ja til tilbudet og kravet om at de skulle delta på festlighetene i festivalens område «Norge i hullet».

Likevel mener Smukfests kreative toppsjef, Jonas Pindhund Hallberg, at pengene er «brukt klokt».

– Jeg tror vi kan gå god for at vi har betalt for dette. Publikum forventer at noe originalt og uventet skal skje, sier han.

Han innrømmer at det er en «litt høy kontaktpris», men tror ikke kampanjen har mislyktes fordi det er første gang Smukfest har annonsert i utlandet.

– Vi er vanskelige å skuffe, og jeg er vant til svake starter. Slik er det med mange av de tiltakene vi har, sier han.

Hyllest til nabolandet

«Norge i hullet» er et område av festivalen med plass til rundt 500 personer.

Her er det forsøkt å skape en hyllest til nabolandet ved å bygge et oljefelt som fungerer som bar, et isbad laget av en stor søppelbøtte og en taubane.

Området ligger i en forsenkning i Bøkeskogen, så du er avskåret fra resten av festivalens elementer, inkludert scener, matboder og telt.

Området omfatter konserter med norske artister som leverer en blanding av folkemusikk og symfonier av horn og bassarm.

Svensker og finner er også velkomne, står det.

– Det handler om å møte hverandre med et åpent sinn og punktere noen fordommer. Dette er festivalens overordnede filosofi for «Norge i hullet», sier Jonas Pindhund Hallberg.

Valget falt på Norge nettopp fordi «språkbarrieren ikke er så stor» og fordi vi «liker nordmennene».

Han spår at det blir «yrende her nede med nordmenn neste år».

«Norge i hullet» er ikke et ettårig prosjekt og vil fortsette, sier han.

– Jeg tror det blir en bølge neste år. Da må vi ha øvd.

I tillegg til å betale for overnatting under festivalen, besto tilbudet av å tilrettelegge for fergeoverfart og busstransport.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.