Norsk padelgigant-konkurs

25/08/2023 14:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det var rett og slett ikke nok penger i kassa.

Dette er bakgrunnen for at Pdl Norge nå har gått konkurs.

Det melder Dagens Næringsliv.

Padelsporten har ellers fått en opptur de siste årene, banene har skutt i været i høy fart overalt.

Men i Norge har giganten tydeligvist en endene til å møtes.

Ved inngangen til august var underskuddet på drøyt 78 millioner kroner. De fleste av Pdl Norges sentre i Norge er også stengt.

– Nå er dette to ting boet fokuserer på. Det ene er de ansatte, oppsigelser, lønnskrav, feriepengekrav og så videre, sier kurator Erling Høyte til Dagens Næringsliv:

– Det andre er å få kontroll over etablissementene så fort som mulig og se om det er mulig å realisere dem som selvstendige sentre.

Noen av dem blir allerede forsøkt videreført i et annet selskap.

Det skjer ved hjelp av en økonomisk innsprøytning fra Pdl Norges svenske eiere, Pdl United – som selv hevder å være verdens største maler etter fjorårets fusjon mellom de (svenske) selskapene Pdl Group og Padel United.

Men også Pdl United har hatt økonomiske problemer det siste året etter et underskudd på flere titalls millioner.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
To tenåringer fant en diamant verdt 44,7 millioner kr - Så mye penger fikk de hver I 2017 vekket oppdagelsen av en 709 karat diamant i Sierra Leone internasjonal oppsikt.