Norsk skip truffet av rakett: Brøtt ut i brann

13/12/2023 14:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Houthiene tar på seg ansvaret for angrepet.

Det norskeide skipet Strinda ble truffet av en krysserrakett i Rødehavet utenfor Jemen mandag kveld. Raketten ble sendt et houthi-kontrollert område.

– Skipet ble truffet av en rakett og satt i brann. Heldigvis var det ingen om bord som ble skadet, og de klarte selv å slukke brannen. Vårt fokus nå er å få mannskapene i sikkerhet, sier administrerende direktør Geir Belsnes i J. Ludwig Mowinckels Rederi overfor TV 2.

Hele mannskapet består av indiske statsborgere, opplyser Belsnes. Skipet var på vei fra Italia til Malaysia da det ble truffet, og er nå på vei mot trygg havn for egen maskin.

Tidlig tirsdag morgen bekrefter en talsperson for Houthi-militsen at de sto bak angrepet. Gruppen sier at de har lyktes med å nekte flere skip å passere området de siste dagene.

– Strinda var ikke et mål før mannskapet valgte å ignorere advarslene våre, sier en talsperson for militsen ifølge Reuters.

Hendelsen fant sted rundt 60 nautiske mil nord for Bab al-Mandab-stredet, ifølge en amerikansk tjenesteperson. Raketten traff det norske skipet rundt klokken 22 mandag kveld norsk tid.

Strinda er en kjemikalietanker som eies av bergenske J. Ludwig Mowinckels Rederi. Skipet er noe over 144 meter langt og litt over 24 meter bredt.