NRK med historisk TV-sending

17/06/2023 12:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For første gang lager NRK en historisk TV-sending.

For første gang lager NRK en egen TV-sending fra prideparaden i Oslo.

Silje Nordnes og Robert Stoltenberg leder sendingen, mens Pål Plassen kommenterer paraden som hyller skeiv kjærlighet og mangfold.

Foto: NRK/NTB

Pandemi og terror har stoppet prideparaden i Oslo tre år på rad. 1. juli skal gatene igjen fylles med mennesker som skal delta og se på det regnbuefargede toget. NRK skal for første gang lage et eget TV-program fra paraden.

Programmet «Pride» går i beste sendetid lørdagskvelden på NRK1, med høydepunktene fra paraden som har vært arrangert tidligere på dagen. Det står det i en pressemelding fra NRK.

– I lys av hva som skjedde i fjor, tenker jeg det er veldig viktig at vi feirer pride i år og støtter bredt opp om denne markeringen. Jeg føler meg utrolig heldig som får være med å vise seerne gleden og mangfoldet i årets pride, forteller Robert Stoltenberg, som skal være ute i paraden og ta pulsen på det som skjer.

I sendingen blir det også et gjensyn med kjente og kjære karakterer fra Stoltenbergs humorunivers.

Silje Nordnes skal også være med å lede den 90 minutter lange sendingen.

– Pride og prideparaden er viktig for meg, og har vært det i mange år. Det handler om å kjenne på felleskap og føle seg trygg. I år er det ekstra viktig, forteller hun.

Nordnes skulle ha ledet pride-sendingen på NRK i fjor, som måtte avlyses etter terroren. Hun gleder seg derfor ekstra mye til å vise prideparaden for TV-seerne i år.

Pål Plassen skal være kommentator under programmet «Pride», noe han egentlig skulle ha vært i fjor. Han har i en rekke år også kommentert barnetoget under 17. mai-sendingen på TV.

Det er ventet flere hundre tusen mennesker ut i Oslos gater i forbindelse med prideparaden, som avslutter Oslo Pride.

TV- programmet «Pride» sendes lørdag 1. juli kl. 19.35 – 21.05 på NRK1 og kommer også i NRK TV. Produseres av: NRK Underholdning