Ny Barbie er allerede utsolgt: Dukke med Downs syndrom

30/04/2023 12:57

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mattel, selskapet bak Barbie, har lansert en Barbie-dukke med Downs syndrom. Det er en del av deres Fashionistas-kolleksjon.

Dukken er utstyrt med tilbehør og detaljer som representerer Downs syndrom og er allerede utsolgt. Foreldre til barn med Downs syndrom og representanter for samfunnet er begeistret og ser det som et skritt i riktig retning for inkludering og bevisstgjøring.

Historisk sett har Barbie-dukken blitt laget i mange varianter. Først ble dukken introdusert som en høy, blond og svingete kvinne.

I dag finnes dukken i mange forskjellige versjoner.

Du kan f.eks. kjøp en Barbie i rullestol og med ulike kroppstyper og hudtoner. Det er første gang Mattel, selskapet bak Barbie, lanserer en Barbie med Downs syndrom.

Dukken har blitt lansert som en del av deres Fashionistas-kolleksjon, som er en del av Mattels ønske om å hjelpe til med å takle sosialt stigma gjennom lek.

Den nye dukken har en enkelt håndflatelinje, en kropp med kortere ramme, lengre overkropp og lav muskeltonus, en ny ansiktsskulptur med rundere form, mindre ører og flat nesebro.

I tillegg er dukken utstyrt med diverse tilbehør, som et halskjede, som representerer de tre kopiene av kromosom 21 som forårsaker Downs syndrom.

Dukken har også benstøtter som noen personer med Downs syndrom bruker for å hjelpe dem å gå. Barbien har på seg en kjole dekorert med sommerfugler, et symbol på Downs syndrom-samfunnet.

Både foreldre til barn med Downs syndrom og representanter for personer med Downs syndrom har uttrykt entusiasme for dukken og ser den som et skritt i riktig retning for å skape større bevissthet rundt Downs syndrom og inkludering i samfunnet.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.