Nyhet: Nye detaljer om kong Haralds tilstand i Malaysia

28/02/2024 12:19

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Kong Harald har blitt syk i løpet av sitt ferieopphold i Malaysia.

Under sitt ferieopphold i Malaysia, har Kong Harald (87) blitt syk og er nå innlagt på sykehuset Sultanah Maliha i Langkawi, en øygruppe langs Malaysias vestkyst, på grunn av en infeksjon. Det opplyser kongehuset i en pressemelding tirsdag.

– Kongen får god oppfølging av både malaysisk og norsk medisinsk personell, skriver de videre.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Ofstad Varpe, bekrefter til VG at Dronning Sonja befinner seg i Malaysia sammen med kongen. Det skriver Dagbladet.

Innleggelsen ble først bekreftet av en ansatt ved sykehuset til Dagbladet, og Kongehuset har informert om at Kong Harald får behandling i sykehusets kongesuite, støttet av både malaysisk og norsk medisinsk personale.

Detaljer rundt Kong Haralds helsetilstand og alvorlighetsgraden av infeksjonen har ikke blitt spesifisert, men det forventes at mer informasjon vil bli gitt.

Varpe har uttalt til Dagbladet at oppdatert informasjon vil bli delt i løpet av dagen.

Onsdag morgen rapporterte det statlige malaysiske nyhetsbyrået Bernama om innleggelsen, og Aftenposten skriver at en uttalelse fra den malaysiske helseministeren kommer snart, selv om helseministerens kontor har uttalt til Dagbladet at de ikke planlegger å gi noen kommentar.

Kronprins Haakon tar over som regent i Kong Haralds fravær, noe som var planlagt mellom 26. februar og 1. mars på grunn av ferien. Med kongens nåværende sykehusinnleggelse, er det uklart hvor lenge denne perioden vil forlenges.

Kongehuset hadde opprinnelig planlagt for Kong Haralds retur i forbindelse med det ukentlige statsrådsmøtet den 8. mars.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.