Nytt i Mia-saken: Dette mener politiet at gjerningsmannen gjorde

29/03/2023 11:06

Emma

Nyheter
Foto: Politiet
Foto: Politiet
I februar i fjor forsvant 22 år gamle Mia Skadehauges Stevn, og siden har politiet etterforsket saken, som nå nærmer seg slutten.

Det er allerede over ett år siden 22 år gamle Mia Skadehauges Stevn forsvant under en kveld på byen i den landskjente partygaten Jomfru Ane Gade i Aalborg, og nå er det interessante nyheter i saken.

Den skjebnesvangre februardagen satte den unge sykepleierstudenten fra Hvalpsund seg inn i en mistenkt pirattaxi, og siden har ingen sett henne.

Den unge kvinnens forsvinning fikk mye medieoppmerksomhet, og det tok ikke lang tid før politiet fant det politiet den gang kalte «deler av et lik». Og de var dessverre fra Mia.

Virkelighetens grusomhet var tydelig; Mia hadde blitt drept og partert, og nå begynte jakten på en gjerningsmann, som ble funnet 9. Februar.

Det er i hvert fall teorien til politiet.

Her pågrep politiet to menn, hvorav den ene siden er løslatt, og siktelsen er frafalt.

Den andre mannen, en nå 37 år gammel mann fra Nordjylland, har sittet varetektsfengslet siden, og nå venter han bare på rettssaken, som starter i retten i Aalborg 7. Juni.

Det er satt av ni rettsdager.

Her er tiltalen

Det har lenge vært kjent hvor og når saken vil gå for retten, men først nå har det blitt offentlig kjent hva anklagene er.

Dette fremgår av innsyn i dokumenter TV2 Nord har innhentet  i tiltalen, og her står det at siktede er siktet for både voldtekt, drap og uanstendig håndtering av lik.

I tiltalen heter det at den 37 år gamle mannen utsatte Mia for «betydelig lemlestelse».

Politiet hevder at mannen utsatte Mia for voldtekt i Hammer Bakker, hvor han senere drepte henne.

Han skal ha partert henne i minst 231 deler i sitt eget hjem i Flauenskjold, hvorpå han spredte delene i et større område i Dronninglund Storskov i noen dager.