Nytt i seilbåt-forliset: Funnet i dypet

21/08/2024 17:38

Yvonne

Nyheter
Dykkere har funnet fire av de savnede fra luksusyachten som forliste i en kraftig storm utenfor Sicilia mandag.

Seilbåten "Bayesian" sank natt til mandag utenfor Palermo i Sicilia etter en plutselig tornado. Medier har rapportert at forliset skjedde hurtig og at båten forsvant ned i dypet i løpet av få minnutter.

Det var 22 mennesker ombord på båten da ulykken inntraff. 15 mennesker ble reddet, blant dem en ett år gammel jente og hennes mor. Seks mennesker var inntil i dag savnet.

Onsdag ettermiddag ble tech-milliardæren Mike Lynch og tenåringsdatteren Hannah lokalisert og hentet opp fra luksusyachten som ligger på 58 meters dyp. Det melder Daily Telegraph.

"På vegne av meg selv og mine kolleger vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse til familiene til ofrene og uttrykke vår kondolanse til dem i denne vanskelige tiden," sier Salvo Cocina som er representant for myndighetene til avisen.

22 dykkere har jobbet på spreng med å lete etter de savnede de siste dagene. I dag lykkedes de å lokalisere to personer inne i en av fartøyets lugarer.

Funnet av Mike Lynch og datteren er det andre og tredje ofrene for forliset. Yachtens kokk, Recaldo Thomas, ble lokalisert kort tid etter at fartøyet sank og bekreftet omkommet.

I følge flere medier ble det i løpet av dagen hentet opp to personer mere, altså tilsammen fire personer.