Oppsiktsvekkende nyheter fra Amira Smajic: Har den oppfatning at livet hennes er over

07/06/2024 09:53

Sofie

Nyheter
Foto: TV 2
Foto: TV 2
Advokaten hennes uttaler seg nå på vegne av Amira Smajic.

TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' har sendt rystelser gjennom Danmark siden den ble sendt på gata i forrige uke.

Dokumentaren gir et innblikk i hvordan advokater, gjengkriminelle og lyssky leasingselskaper samarbeider om omfattende og alvorlig kriminalitet.

Amira Smajic, som fungerte som en føflekk gjennom hele dokumentaren, har opplevd store konsekvenser av sin rolle i dokumentaren. Advokaten hennes, Carlo Siebert, snakker nå på hennes vegne i BTs mediepodcast Q&CO.

Carlo Siebert beskriver en kvinne som føler at livet hennes er ødelagt. "Hun føler seg helt forferdelig. Hun har den oppfatningen – og det kan være sant, tror jeg – at livet hennes er over», sier Siebert til podcastens programleder Henrik Qvortrup.

Smajics engasjement i dokumentaren har ikke bare fått konsekvenser for henne selv, men også for barnet hennes.

Carlo Siebert forklarer at Amira føler seg sviktet og synes det er vanskelig å se en vei videre. «Hun føler at hun har gitt livet sitt – hun føler seg virkelig latt i stikken og kan egentlig ikke se hvordan hun kan ha en fremtid. Og det gjelder både henne selv og gutten hennes, sier Siebert og gir et innblikk i den dype personlige krisen Amira er i.

Har gått under jorden

Amira Smajic har valgt å gå under jorden som en konsekvens av den massive oppmerksomheten dokumentaren har gitt. Carlo Siebert er en av få som fortsatt har kontakt med henne og kan formidle hennes tanker og følelser.

Siden dokumentaren kom ut har kunngjøringene om forholdet mellom TV 2 og Amira Smajic vært i endring.

Senest måtte journalist Mads Brügger trekke tilbake en uttalelse om Amira Smajics tidligere dom. Det kan du lese mer om her.