Pepsi lanserer ketchup med Pepsi-smak

30/06/2023 23:30

Emma

Nyheter
Foto: Pepsi
Foto: Pepsi
Det høres ut som noe som hører hjemme 1. april, men det er faktisk godt nok. Pepsi har lansert Pepsi Colachup.

Vanligvis nytes Pepsi med en pølse... Ikke oppe en pølse. Men dette ser nå ut til å endre seg.

Drikkevaregiganten Pepsi lanserer sin aller første "saus" - kalt "Pepsi Colachup" - som faktisk er infundert med Pepsi. Denne spesielle sausen vil bli lansert i forbindelse med feiringen av 4. juli, hvor baseball og pølser er avgjørende, og understreker selskapets tro på at pølser er best i selskap med brus.

Pepsis Colachup kan høres ut som en bisarr kombinasjon ved første øyekast, men den har faktisk kulinarisk troverdighet.

Det skriver CNN.

Den ble utviklet i samarbeid med Culinary Institute of America, en anerkjent kokkeskole, med målet om å "skape en revolusjonerende ny type saus, forbedret med de rike karamellnotene og sitrusbrusen til Pepsi-Cola", ifølge Jenny Danzi, seniordirektør hos Pepsi.

Sausen, som er basert på en redusert Pepsi-sirup, inneholder en rekke ingredienser som røkt tomater, en blanding av krydder inkludert kanel, timian, oregano og paprika, samt løk og ketchup.

«Dette resulterer i en "søt, sitrusaktig smak" som minner om en frisk Pepsi, laget for å fremheve de krydrede smaksnotene til en pølse,» sa Danzi til CNN.

Denne begrensede utgaven av sausen vil bare være tilgjengelig 4. juli på fire amerikanske baseballstadioner: Chase Field i Phoenix, Yankee Stadium i Bronx i New York City, Target Field i Minneapolis og Comerica Park i Detroit. De som vil smake på sausen bør holde utkikk etter «smaksvogner», sier selskapet.

Det er ikke kjent om sausen etter hvert vil finne veien til Norge, men det er ikke utenkelig om den ender opp med å bli en hit i USA.