Pilot til Rhodos: Advarte passasjerene

26/07/2023 11:56

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ble bedt om å gå av flyet.

Flere selskaper har kansellert reiser til ferieøya på grunn av skogbranner på Rhodos.

Tidligere denne uken sendte en pilot for det britiske lavprisflyselskapet EasyJet klar beskjed til de som fortsatt ønsker å reise til Rhodos.

Piloten skal ha rådet passasjerer til å gå av før de tar av fra Gatwick lufthavn utenfor London, ifølge BBC. 

– Jeg vet ikke hvorfor du reiser, men hvis det er for ferie er mitt oppriktige råd at det er en dårlig idé, skal piloten ha sagt.

BBC Wales-korrespondent Gwyn Loader, som var på vei til Rhodos for å dekke brannen, fortalte kringkasteren at åtte passasjerer hadde fulgt pilotens råd.

Blant dem var en liten gutt som gråt, ifølge Loader.

EasyJet har nå kansellert alle reisepakker til Rhodos frem til denne lørdagen.

Reisebyrået Tui har kansellert alle reiser til sørsiden av øya frem til 11. august og vil gjenoppta turene til nordsiden fra lørdag.  

Utenriksdepartementet kunngjorde tirsdag at de har rådet alle til å gjøre seg kjent med situasjonen, følge med på nyhetene og vurdere situasjonen grundig før de reiser.  

– Reisende må ta høyde for at situasjonen raskt kan endre seg, sa kommunikasjonssjef Tuva Raanes Bogsnes.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.