Politiet bekrefter: 32-åringen etterforskes i forbindelse med Emilie Meng-saken

19/04/2023 14:02

Emma

Nyheter
Foto: Politiet
Foto: Politiet
Politiet bekrefter nå at de undersøker om 32-åringen kan ha noe med Emilie Meng-saken å gjøre.

Søndag ettermiddag ble en 32 år gammel mann pågrepet i forbindelse med Filippa-saken. Den 32 år gamle mannen ble dagen etter siktet for frihetsberøvelse og flere overgrep, og han sitter for tiden i varetekt.

Den sjokkerende saken om den 13 år gamle savnede jenta fikk mange dansker til å tenke på en annen sak. Nemlig saken om den savnede Emilie Meng, som forsvant fra omtrent samme område og som også ble etterforsket av samme politi.

Den største grunnen til koblingen er selvsagt at Emilie Meng forsvant fra Korsør, mens Filippa forsvant relativt nær Vestsjælland by, og da politiet fant Filippa, var det nettopp i Korsør.

Mandag opplyste Emilie Meng-familiens advokat at hun håper det vil bli gjort en etterforskning av om den pågrepne kan ha noe å gjøre med den da 17 år gamle jentas forsvinning og påfølgende drap, og at etterforskningen nå er bekreftet.

Bistandsadvokat Mai-Brit Storm Thygesen sier til B.T. at hun har vært i kontakt med politiet, og de bekrefter at de vil undersøke om den 32 år gamle mannen kan ha spilt en rolle i Emilie Meng-saken.

– Jeg har vært i kontakt med politiet, som har bekreftet at de selvfølgelig også vil se på Emilie Meng-saken, sier advokaten til B.T.

Emilie Meng forsvant 10. juli 2016 på vei hjem fra en bytur, og nesten seks måneder senere ble hun dessverre funnet død. Drapsmannen er ennå ikke funnet.