Politiet kommer nå med advarsel

24/10/2023 09:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vær forsiktig!

Politiet i Innlandet varsler etter at flere personer fikk melding fra Posten Norge BA der de ble bedt om å trykke på en lenke for å legge inn ulike opplysninger.

- Dette er med stor sannsynlighet et forsøk på svindel, og folk oppfordres til å slette meldingen, skriver politiet.

Dagbladet så en av meldingene, som sier at pakken har kommet:

«Posten Norge BA: Pakken har ankommet leveringslageret, men leveringsadressen kan ikke bestemmes, vennligst fyll ut den nøyaktige informasjonsadressen igjen, vi leverer den til deg innen 24 timer.», står det.

Meldingen ber mottakeren om å svare "Y" og deretter "avslutt tekstmelding". Det skriver DinSide.

Pressesjef Kenneth Pettersen i Posten sier at det stadig sendes sms og e-poster som denne, som utgir seg for å være fra Posten og dermed forsøker å utnytte troverdigheten.

Posten sender aldri tekstmeldinger eller e-poster med lenker for å legge inn betalingsinformasjon, sier han.

Postens kommunikasjon med kunder skjer i Postens egen app eller på deres hjemmeside.

- Så når man får sånne E-poster må man være veldig varsom, sier Pettersen, som sier at kunder som er i tvil bør ta kontakt med Postens kundeservice.

Han sier at antallet svindelforsøk sannsynligvis vil øke i fremtiden.

I en ny undersøkelse fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet hevdet mer enn en million nordmenn å ha vært utsatt for digital svindel eller identitetstyveri.

Yngre mennesker er mest utsatt. Johannes Vallesverd, seniorrådgiver i Nkom, mener tallene er alarmerende.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.