Politiet trapper opp innsatsen: Massiv tilstedeværelse

19/01/2023 13:27

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Politiet frykter nye eksplosjoner og skyteepisoder.

Stockholm har blitt rystet av en rekke eksplosjoner og skyteepisoder den siste tiden.

Hendelsen fant sted tidlig i morges, og sprengladningene er kraftigere enn de som ble brukt i tidligere angrep.

Politiet frykter at det snart kommer flere eksplosjoner og at noen denne gangen vil bli skadet. Nå er flere adresser i Stockholm sentrum som anses å være truet, satt under overvåkning, ifølge Aftonbladets opplysninger.

Politiet mistenker at flere av eksplosjonene er knyttet til hverandre. En kamp om narkotika er i gang, og ifølge Aftonbladets opplysninger har forbrytelsen vært rettet mot kriminelle og deres familier - for å skremme.

Eksplosjonen på selskapets eiendom i byen Kista onsdag kveld og eksplosjonen på en restaurant på Södermalm i Stockholm tirsdag kveld er mistenkt for å ha koblinger til samme mål, ifølge informasjon.

Politiet mistenker at mannen kontrollerer narkotikahandelen i byen Sundsvall i Nord-Sverige, og at et rivaliserende nettverk nå søker etter ham.

Han er dømt for flere forbrytelser, blant annet narkotikaforbrytelser og alvorlige våpenforbrytelser, og er for tiden i utlandet, ifølge opplysningene. Forbrytelsen sies å være rettet mot folk i hans nærhet for å skremme ham.

Politiet sa at de tok eksplosjonene på alvor og trappet opp sin tilstedeværelse i det berørte området for å øke sikkerheten.

– Vi har sikkerhetstiltak på de ulike områdene og øker bemanningen. Vi har god sikt, sier vaktsjef Jens Mårtensson.