Politiker død

04/04/2023 11:26

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Politikeren har avgått ved døden.

Den tidligere kansler Lord Nigel Lawson er død, 91 år gammel.

Lord Lawson - kansler fra 1983 til 1989 - var far til TV-kokken Nigella Lawson (63) og journalisten Dominic.

– Noe av det første jeg gjorde som kansler var å henge et bilde av Nigel Lawson over skrivebordet mitt. Han var en forvandlende kansler og en inspirasjon for meg og mange andre. Mine tanker går nå til hans familie og venner, skriver Storbritannias statsminister Rishi Sunak på Twitter.

Boris Johnson hyllet også Margaret Thatchers «høyre hånd», som trakk seg tilbake fra politikken tidligere i år etter 50 år.

Den tidligere statsministeren roste det tidligere parlamentsmedlemmet og kalte ham en «fryktløs skattekutter» og «Brexit-profet». Det skriver The Sun.

Nigel Lawson var parlamentsmedlem for Blaby mellom 1974 og 1992 – og støttet brexit.

– Nigel Lawson var en uredd og original flamme av frimarkedskonservatisme. Han var en skattekutter og forenkling som bidro til å forandre det økonomiske landskapet og hjalp millioner av briter med å oppnå sine drømmer. Han var en Brexit-profet og en elsker av det kontinentale Europa. Han var en kjempe. Mine tanker og bønner er med hans familie, skriver Boris Johnson.

Lawson fungerte som kansler i seks og et halvt år fra 1983 til 1989, da han dramatisk forlot regjeringen på grunn av rasende stridigheter over hele Europa.