Populær TV-kokk død: Ble bare 54 år

28/12/2023 21:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den folkekjære kokken gikk bort første juledag.

Den gastronomiske verden sørger over tapet av den anerkjente australske kokken og restauratøren, Bill Granger, som døde første juledag i en alder av 54 år i London.

Granger, en selvlært kokk, forvandlet spisescenen med sin unike tilnærming til frokost og brunsj, og tjente ham tittelen "King of Breakfast."

Det melder det australske nyhetsnettstedet 7News Australia.

I 1993 begynte han sin kulinariske reise ved å åpne sin første restaurant, Bills, i Darlinghurst, Sydney. Dette var starten på en bemerkelsesverdig karriere som førte til et globalt kulinarisk imperium med vellykkede ventures i Japan, Storbritannia og Korea.

Grangers innflytelse strakte seg utover kjøkkenet. Han forfattet 12 kokebøker som til sammen solgte over en million eksemplarer over hele verden. Hans siste verk, «Australian Food», ble utgitt i 2020.

Hans imøtekommende og upretensiøse matlagingsstil, krydret med en distinkt australsk stil, vant ham fans globalt.

I januar 2023 ble hans betydelige bidrag til den kulinariske verden offisielt anerkjent da han ble tildelt Medal of the Order of Australia.

Bill Granger etterlater seg ikke bare en kulinarisk arv, men også et varig inntrykk på de som elsker å nyte en god frokost og som har smakt hans unike kreasjoner over hele verden.

Du kan se et klipp av den populære kokken her: