Populær TV-kokk død: Ble bare 57 år

28/11/2023 10:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hvil i fred.

Britisk gastronomi har mistet en av sine mest betydningsfulle figurer. Russell Norman, anerkjent TV-kokk, forfatter og restauratør, er død i en alder av 57 år.

Det skriver en rekke britiske medier, deriblant The Guardian, Metro og Daily Mail.

Det bekreftes også av hans mangeårige venn og forretningspartner, Richard Beatty.

I en uttalelse sitert av media la ikke Beatty skjul på sin dype sorg over tapet av sin beste venn, Russell Norman. Han nevnte også at Norman døde omgitt av familie og venner etter en kort kamp på sykehuset. Den nøyaktige arten av sykdommen hans har ikke blitt offentliggjort.

Norman var en kjent skikkelse i den britiske matscenen. Han var hjernen bak den populære restaurantkjeden Polpo i London, samt en rekke andre restauranter under samme merke. Hans bidrag til matverdenen strakte seg også til TV-skjermen, hvor han var vert for 'The Restaurant Man' på BBC og ofte gjestet hovedrollen i 'Saturday Kitchen'. Hans lidenskap for matlaging og hans evne til å kommunisere det gjennom både TV og skriving gjorde ham til en elsket figur blant matentusiaster.

I tillegg til sine TV-opptredener var Norman også en anerkjent forfatter. Han hadde skrevet flere prisbelønte kokebøker, og hans fjerde bok, 'Gross: A Simple Florentine Cookbook', ble utgitt bare uker før hans død. Bøkene hans har bidratt til å spre kunnskapen og kjærligheten til matlaging.

Russell Norman etterlater seg kone og tre barn. I denne vanskelige tiden har Richard Beatty bedt om at offentligheten respekterer familiens ønske om privatliv. Normans død markerer et stort tap for det kulinariske samfunnet, og han vil bli husket for sin betydelige innflytelse på matkulturen, både i Storbritannia og internasjonalt.