Prins William gir oppdatering om prinsesse Kates kamp mot kreft

16/06/2024 20:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Verden følger nøye med når prins William deler nyheter om prinsesse Kates kamp mot kreft.

I følge prins William viser prinsessen av Wales tegn på bedring i kampen mot kreft, noe som bringer lettelse til kongelige entusiaster over hele verden.

Den britiske tronarvingen bekreftet nylig at hans kone har det bedre og uttrykte sin beklagelse over å ha gått glipp av de siste kongelige begivenhetene.

Under en seremoni på årsdagen for D-dagen, sammen med kong Charles, dronning Camilla og andre medlemmer av kongefamilien, ga prins William en oppdatering om prinsesse Kates helse.

«Ja, hun har det bedre og hun ville elsket å være her i dag», svarte prinsen på spørsmål om kona, ifølge The Sun.

Prinsesse Kate har vært sykemeldt fra sine kongelige plikter hele året etter at en mageoperasjon avslørte kreft. Rett før påske delte hun i en rørende video at hun hadde startet forebyggende cellegiftbehandling.

Prinsessen har ikke deltatt på offisielle arrangementer siden behandlingen startet. Men Vanity Fair rapporterte i slutten av mai at kilder nær paret sa at prinsesse Kate hadde "slått en side" i behandlingen hennes.

"Det har vært en stor lettelse at hun kan håndtere medisinen og at hun har det bedre. Det har åpenbart vært en utfordrende og engstelig tid. Alle har samlet seg rundt henne - William, foreldrene hennes og søsteren og broren," sa en kilde til Vanity Fair.

Det er foreløpig ikke kjent når prinsesse Kate vil gå tilbake til sine kongelige plikter. Det er spekulasjoner om hennes mulige deltakelse i kommende store arrangementer, men ingen offisielle kunngjøringer har blitt gjort.

På fredag ​​skal prins William og sønnen deres delta i bryllupet til hertugen av Westminster, Hugh Grosvenor, som er årets største bryllup i Storbritannia.

Det er fortsatt uklart om prinsesse Kate vil være til stede på denne begivenheten.