Prinsesse Diana fikk nok: "Slo" sin egen sønn

10/04/2023 10:32

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prins Harry ble en gang «slått» av sin avdøde mor, prinsesse Diana, da han gjentatte ganger var rasistisk mot en bussjåfør i London.

Påstanden er fremsatt av den kongelige eksperten Robert Jobson i sin nye bok 'Our King: Charles III: The Man and the Monarch Revealed'.

Jobson, som har skrevet flere bøker om den britiske kongefamilien, delte historien om hvordan prinsesse Diana hadde bestemt seg for å ta med åtte år gamle prins Harry på en spesiell busstur rundt London.

Turen hadde blitt organisert av den tidligere politimannen Ken Wharfe, som Jobson jobbet med da han skrev boken sin om prinsesse Diana, utgitt i 2002.

«På bussen måtte Diana be Harry om å slutte å imitere bussjåførens indiske aksent hver gang en passasjer trykket på klokken for å gå av», skriver han i sin bok ifølge Daily Mail.

"Bussjåføren, en munter kar i en gul turban, var ganske avslappet over Harrys rasisme, men Diana var så opprørt at hun til slutt ba Ken Wharfe om å droppe turen."

"Diana, Ken, William og Harry gikk alle av på Green Park og Diana slo straks Harry og sa til ham:

'Du vil aldri gjøre det igjen'."

Hun mente imidlertid ikke det var straff nok for den unge prinsen. Hun fikk derfor prins Harry til å skrive et brev til Wharfe der han skulle be om unnskyldning for oppførselen sin.

«Hun fikk så Harry til å skrive til Wharfe for å be om unnskyldning for oppførselen hans og for å ha ødelagt dagen han hadde arrangert for guttene», står det.

"Jeg har snakket med Wharfe som bekrefter hendelsen, og jeg har også sett brevet fortsatt i hans besittelse der Harry spøker om uttrykket han brukte."

«Ettersom han var barn på den tiden, kan han nok bli tilgitt – men hendelsen viser at Diana var helt enig med Charles på minst ett punkt.»

"Hun ville ikke tolerert noen form for rasisme fra deres to sønner."

Mediet Daily Star har forsøkt å kontakte prins Harry for å få en kommentar til utdraget fra den nye boken. Han har imidlertid ikke gått tilbake til deres henvendelse.