Prisen på snus kuttes med 20 prosent

07/09/2023 10:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå blir det billigere med snus.

Den svenske regjeringen og Sverigedemokraterna vil redusere avgiften på snus med 20 % neste år. Hver boks vil koste mindre enn 3 svenske kroner.

Samtidig øker avgiftene på tobakk og tobakksrøyk.

- De helseskadelige effektene av å røyke er betydelig mer merkbare sammenlignet med snus, sier Oscar Sjöstedt, økonomipolitisk talsmann for Sverigedemokraterna.

Mens avgiften på snus reduseres med 20 %, øker sigarettavgiften med 9 %. Denne endringen trer ikke i kraft før i november neste år.

Det er anslått at avgiftskuttet på snus vil koste staten 800 millioner kroner innen 2025, men det er ventet at dette beløpet vil bli oppveid av økt avgift på sigaretter og røyketobakk.

Selv om sigaretter er mer helseskadelig enn snus, kan snus også få alvorlige konsekvenser. En fersk norsk studie har vist en sammenheng mellom snus og flere farlige kreftformer.

FHI-forsker Tord Vedøy sa imidlertid til NTB at tallene var små og studiens feilmargin var betydelig.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.