Putin ber om våpenhvile, men ikke for krigen han selv startet

17/10/2023 21:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin ber om våpenhvile.

Putin har bedt om en umiddelbar våpenhvile i Midtøsten-konflikten mellom Israel og Hamas.

Dette kommer som en overraskelse, gitt at Putin selv har satt i gang en fullskala invasjon av Ukraina, som har resultert i anslagsvis en halv million ofre.

Putins oppfordring om våpenhvile ble rapportert av det russiske statlige nyhetsbyrået Tass.

Putin planlegger å diskutere situasjonen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Til tross for dette har han ikke uttrykt noen kondolanser til Netanyahu etter de brutale angrepene fra Hamas, til tross for at han har hatt et vennlig forhold til ham tidligere.

I stedet har Putin klandret Vesten, spesielt USA, for den pågående konflikten. Han hevdet at USAs politikk i Midtøsten har feilet og ikke tatt hensyn til palestinernes behov.

Forholdet mellom Russland og Israel har forverret seg den siste tiden, spesielt etter Putins gjentatte påstander om at Russland kjemper mot «nynazister» i Ukraina.

Denne retorikken har ikke blitt godt mottatt av Netanyahu og hans regjering. I tillegg har Russland kommet nærmere Israels svorne fiende, Iran, noe som har ytterligere anstrengt forholdet.

Putins oppfordring om våpenhvile i en konflikt han ikke startet, mens han ignorerer krigen han startet, setter ham i en paradoksal posisjon.

Det reiser spørsmål om hans sanne intensjoner og legger ytterligere kompleksitet til det geopolitiske landskapet.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.