Putin kommer med ny melding

30/03/2022 07:46

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tirsdag kveld kom Russlands president Vladimir Putin med en ny kunngjøring.

Russlands president Vladimir Putin understreket tirsdag at ukrainske «nasjonalister» i den krigsherjede byen Mariupol må slutte å kjempe mot russiske tropper.

Han forklarte dette i en samtale med Den franske presidenten Emmanuel Macron, sier Kreml.

De to presidentene snakket på telefonen tirsdag kveld etter at de russiske og ukrainske delegasjonene satt ved forhandlingsbordet i Istanbul.

Fredssamtalene fortsetter mer enn en måned etter at Putin beordret sine tropper til å starte en «spesiell militær operasjon» i Ukraina, noe han gjorde 24. Februar.

Ifølge Kreml snakket de to lederne om resultatene av tirsdagens samtaler. I tillegg burde de også ha diskutert den humanitære situasjonen i Ukraina.

– Russlands president ga detaljert informasjon om tiltakene det russiske militæret har iverksatt for å gi humanitær nødhjelp og sikre sikker evakuering av sivile, blant annet fra Mariupol sørøst i Ukraina, sier Kreml.

«Det ble understreket at for å løse den vanskelige humanitære situasjonen i denne byen, må ukrainske nasjonalister slutte å motstå og legge ned sine våpen,» fortsatte Kreml.

Det betyr at den «humanitære situasjonen» i Mariupol ikke kan løses dersom de ukrainske styrkene i byen ikke villig slutter å slå tilbake.

Det er allerede mange innbyggere i Mariupol som har valgt å forlate byen og deres hjem. Imidlertid forblir et stort antall mennesker i den beleirede havnebyen. Ifølge byens ordfører, Vadym Bojtshenko, er det fortsatt 160.000 mennesker i den ukrainske byen.

Imidlertid er de resterende innbyggerne i en svært kritisk situasjon, da de har svært liten tilgang til både mat, vann og varme. I tillegg har byens ordfører også uttalt at de er «på randen av en humanitær katastrofe».

Videre diskuterte de to presidentene også kravet om at fremtidige betalinger for gassleveranser til EU skulle gjøres i rubler. Dette kravet har nylig blitt fremsatt av Vladimir Putin.

 

 

 

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.