Putin med direkte trussel: "Jeg vil at alle skal vite det"

28/04/2022 09:59

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vladimir Putin understreker nok en gang at han ikke vil finne seg i det.

Vladimir Putin har gjort det klart siden starten av invasjonen at han ikke vil at andre land skal blande seg inn i den "spesielle operasjonen" som Russland fortsatt utfører i Ukraina.

Hvis et land likevel bør velge å blande seg direkte inn, vil Russland reagere raskt. Det sier den russiske presidenten Vladimir Putin onsdag til det russiske parlamentet.

«Hvis noen utenforstående begynner å gripe inn i aktuelle hendelser og skape uakseptable trusler for oss, bør de vite at vårt svar vil være lynrask,» sa Putin.

Putin sier videre at militæret ikke vil nøle med å bruke de mest moderne våpnene til disposisjon.

– Vi har alle verktøyene for dette som ingen andre kan skryte av å ha. Vi skal ikke skryte av det. Vi vil bruke dem om nødvendig. Og jeg vil at alle skal vite det.

Putin har i tidligere uttalelser antydet at NATO faktisk er involvert i konflikten fordi de fleste NATO-land har gitt militære midler til Ukraina. Danmark har blant annet også gjort det.

NATO har imidlertid offisielt kunngjort at de ikke ønsker å lande soldater på ukrainsk jord, da dette vil eskalere konflikten betydelig.

Tidligere denne uken rapporterte russisk etterretning at i Lviv, Vest-Ukraina, var det angivelig 20 spesialstyrkesoldater fra den britiske spesiallufttjenesten.

Det britiske forsvarsdepartementet har verken bekreftet eller benektet denne informasjonen, og Russland har ikke kunngjort ytterligere informasjon om den.

 

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.