Putin uttaler: Ukraina har skylden for krigen

19/01/2024 19:00

Emma

Nyheter
Foto: President's office
Foto: President's office
Den russiske diktatoren slår fast at Ukraina har skylden for krigen.

I en nylig utvikling i den langvarige konflikten mellom Russland og Ukraina, har Russlands president Vladimir Putin skarpt kritisert Ukraina for manglende vilje til å engasjere seg i fredssamtaler.

Det skjedde under et møte med russiske kommunale ledere, der Putin ikke la skjul på sin frustrasjon over at Ukraina nektet å delta i forhandlinger, noe han sier har forlenget konflikten unødvendig.

Putin refererte spesifikt til samtalene i Istanbul, der han hevdet at Ukraina i utgangspunktet hadde gått med på visse betingelser, og at deres forhandler til og med hadde signert et dokument.

Han beklaget at til tross for Russlands tilbaketrekking av tropper fra Kyiv som et tegn på fred, hadde Ukraina tilsynelatende ignorert avtalene allerede dagen etter. Putin anså denne handlingen som en fullstendig avvisning av avtalene som ble inngått.

Det skriver ukrainske Pravda.

Den russiske presidenten rettet også anklager mot den tidligere britiske statsministeren Boris Johnson, som han anklaget for å ha omgjort avtaler med Russland.

Putin siterte Boris Johnsons uttalelse om at en avtale kunne ha løst konflikten for halvannet år siden, som han brukte til å kritisere den vestlige tilnærmingen til konflikten.

Men det stopper ikke her.

Den russiske diktatoren adresserte også den ukrainske presidenten Zelenskyys «Formel for fred», som han beskrev som en videreføring av Ukrainas dekret som forbyr forhandlinger med Russland. Han kritiserte denne holdningen for å stille urimelige krav i forhandlingsprosessen.