Raser mot barnehage: "Dette er overgrep mot barn"

17/06/2023 11:30

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
En mor ble forferdet over å finne sin 10 uker gamle babygutt ripet opp og blodig på et barnehagesenter.

En mor har beskrevet redselen hun ble konfrontert med da hun hentet sin oppskrapte og blodige 10 uker gamle babygutt fra et barnehagesenter i Melbourne.

Moren, som heter Rachel, men ikke ønsket å bli identifisert, sa at hun løp til Only About Children-senteret i Melbourne etter å ha mottatt en telefon om at sønnen hennes, Noah, hadde vært i en hendelse med et annet barn.

Da hun snakket med media gjennom en oversetter, sa Rachel at hun og mannen hennes var vantro på hva som skjedde med sønnen deres.

– Vi gråt hele veien. Vi kunne ikke tro at noe forferdelig kunne skje med gutten vår, vi kunne ikke akseptere dette, sa hun til 9News.

Etter hendelsen sendte Only About Children til mamma bilder av guttens ansikt med klør, men Rachel sa at hun ikke kunne få seg selv til å se på dem fordi "de er for grafiske".

Barnehagen skal ha forklart henne at Noah ble klort av et annet barn da han ble forlatt en kort stund uten tilsyn av en lærer som prøvde å skifte bleie til et tredje barn. Men Rachel godtar ikke den fortellingen om hendelser.

"Forklaringen fra senteret er at dette bare skjedde ved et uhell. Men vi kan ikke akseptere denne forklaringen, fordi det var mer enn 20 riper i Noahs ansikt – hvordan kan dette skje ved et uhell?» hun sa.

"Min mann sier at dette definitivt ikke er en ulykke, dette er barnemishandling."

Babyen ble ført til Box Hill Hospital hvor leger undersøkte og renset sårene hans.

Foto: Youtube

I følge 7News.com.au ble legene så sjokkert over alvorlighetsgraden av Noahs flekker, at de sjekket øynene og hjernen hans ikke hadde blitt skadet.

Rachel sa at Noah var i bedring og legene sa at ansiktet hans ikke skulle få arr, men han har ikke kommet tilbake til barnehagen siden.

Only About Children Melbourne Central har avslått medieforespørsler om kommentarer, men skal ha beklaget til familien via en e-post.

I unnskyldningen, rapporterer 7News.com.au, at senteret vil sette en "handlingsplan" på plass for å sikre at en slik hendelse ikke skjer igjen.

Det viktorianske utdanningsdepartementet har sagt at det var klar over hendelsen, og at senteret hadde endret sine retningslinjer som et resultat.

"Tjenesten har satt i gang tiltak for å håndtere denne hendelsen, inkludert gjennomgang av prosedyrene ved bleieskift for å inkludere en ekstra lærer på disse tidspunktene," sa en talsperson.

"Avdelingen tar sikkerheten, trygghet og trivselen til ethvert barn ekstremt alvorlig."