Rema 1000 kjøper over 100 butikker: Blir største kjede i landet

19/12/2022 08:42

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Rema 1000 ligger an til å bli Danmarks største butikkjede, etter oppkjøp av 114 nye butikker. Men først må avtalen godkjennes av danske konkurransemyndigheter.

Rema 1000 Danmark, som er den del av Reitan Retail, har inngått en avtale om å overta majoriteten av den tyske dagligvarekjeden ALDIs butikknettverk i Danmark.

Avtalen omhandler et kjøp av 114 butikker i landet.

Dersom oppkjøpet blir godkjent av danske konkurransemyndigheter, vil Rema 1000 bli den største butikkjeden i det danske dagligvaremarkedet, ifølge Ole Robert Reitan. 

– ALDI ringte oss i sommer og sa at de ønsket å avvikle driften i Danmark og hadde identifisert oss som en ønsket kjøper. Siden har vi sendt avtaleutkast frem og tilbake mellom Tyskland og Danmark, sier Reitan til E24.

Rema 1000-toppen sier oppkjøpet er «veldig følelsesmessig» for Reitan-familien. 

– Spesielt for min far, som i 1976 reiste til Tyskland for å studere forretningsmodellen til brødrene Albrecht, sier Reitan og sikter til brødreparet Theo og Karl Albrecht, som etablerte billigkjeden i 1960. 

– Det ble inspirasjonen til hele lavpris-filosofien bak Rema 1000. De var store forbilder for oss, så det er stort å gjøre en slik avtalte i en god tone, sier han videre.

Reitan forteller også partene er blitt enige om å ikke offentliggjøre noe om prisen.

Blir Danmarks største butikkjede

Det er snart 30 år siden den første Rema 1000-butikken kom til Danmark.

I 2005 besluttet lavpriskjeden for alvor å satse. Da etablert de 330 butikker og erobret markedsandeler. Rema 1000 Danmarks butikker hadde i fjor drøye 25 milliarder norske kroner i omsetning. 

– Hvis du legger til omsetningen ALDI-butikkene har i dag, så blir vi i mitt hode Danmarks største butikkjede. Dessuten har vi ambisjoner om å øke omsetningen per butikk – vi ser jo at danskene allerede liker vårt konsept bedre enn ALDI sitt, sier Ole Robert Reitan.

I tillegg omfatter avtalen kjøp av tre distribusjonslagre, en portefølje av eiendommer og utviklingsprosjekter, opplyser Reitan Retail i en pressemelding. 

Før avtalen er i boks, må den godkjennes av danske konkurransemyndigheter.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.