«Russlands falske anklager har gått i oppfyllelse»: Ambassadør gjør tykt narr av russerne

06/03/2024 13:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det passet ikke for 2 år siden, men nå kan det være noe om snakken.

Tirsdag i siste uke var på mange måter en historisk dag.

Etter lange politiske forhandlinger og krangel ratifiserte Ungarn til slutt Sveriges forespørsel om å bli med i NATOs forsvarsallianse, og banet vei for at Sverige ble NATOs 32. medlemsland.

Før Russlands invasjon av Ukraina besto forsvarsalliansen av bare 30 land, men siden har både Finland og nå også Sverige blitt godkjent som nye medlemmer - og det betyr at et russisk krav faktisk har endt opp med å gå i oppfyllelse.

Selv om det tok noen år.

Ambassadør håner russere

Tidligere har Russland hevdet at de var omringet av Nato, og dette har bidratt til at russernes eksistens, ifølge deres egne uttalelser, er truet.

Påstanden må sies å være noe av en dekkoperasjon, da både Finland og Sverige på tidspunktet for uttalelsen manglet som medlemmer, men nå har Litauens ambassadør til Sverige brakt kravet frem i lyset igjen.

På X (tidligere Twitter) skriver ambassadøren, Linas Linkevicius:

– Etter at Sverige er blitt integrert i alliansen (Nato, red.anm.), er Østersjøen nå blitt et internasjonalt NATO-hav. Hvis Russland våger å utfordre NATO, vil Kaliningrad bli «nøytralisert» først. Russlands falske påstander om å være omringet av NATO er nå i ferd med å bli en realitet.»

Kaliningrad er en liten russisk enklave mellom Litauen og Polen, som ligger ved Østersjøen, som ikke har direkte landtilgang fra fastlands-Russland.

Russisk advarsel

Ikke overraskende har Russland vært noe misfornøyd med at Sverige nå er med i Nato.

I et innlegg på Telegram fra den russiske ambassaden i Stockholm skriver det svenske nyhetsbyrået TT at Sveriges medlemskap i Nato vil få «negative konsekvenser» for stabiliteten i både Østersjøen og Nord-Europa.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.