Russlands flyselskaper i store problemer: Skjuler farlige problemer på passasjerfly

22/05/2023 20:50

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Vestlige sanksjoner mot Russland har siden februar 2022 gjort det umulig å importere en rekke reservedeler for vedlikehold av russiske flyselskapers flåte av rutefly.

Men det har ikke stoppet flyene fra å ta av og lande med millioner på millioner av passasjerer om bord, melder avisen Kommersant, ifølge El País.

Ifølge avisen har Rostransnadzor, en avdeling i det russiske transportdepartementet, avslørt at minst 2.000 flyvninger har blitt foretatt med fly med reservedeler som hadde passert utløpsdatoen.

– Det er umulig å importere en rekke spesifikke produkter. Som et resultat har flere luftoperasjoner blitt utført med uregelmessigheter som direkte påvirker flysikkerheten, sa Rostransnadzor Viktor Basarguin, leder av Rostransnadzor, i et lydklipp fra et møte som ble holdt 16. mai.

– De har for eksempel fått tillatelse til å operere med komponenter som har gått ut på dato. Mer enn 2000 slike flyvninger er registrert, sier Basarguin i opptaket.

Avsløringen kommer etter at en sak i russiske medier Proekt ifølge Moscow Times sier at mekanikere ved Russlands største flyselskap Aeroflot har blitt bedt om ikke å rapportere tekniske feil som kan utløse flyforbud med mindre de har fått direkte ordre om det av piloten.

Som et eksempel på et fly med problemer, sier Proekt at et Aeroflot-fly fra De forente arabiske emirater ikke hadde det nødvendige antall oksygentanker om bord, noe som vil være nødvendig hvis kabintrykket faller.

Men det ble ikke registrert av kapteinen fordi det ble ansett som et "mindre problem".

Russiske flyselskaper har kunnet fly videre, blant annet fordi det har vært mulig å smugle inn deler fra Asia, Kina og De forente arabiske emirater.