Sannheten om Prinsesse Ingrid Alexandra: 13 fakta du kanskje ikke visste

23/11/2023 19:30

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Prinsesse Ingrid Alexandra overrasker verden stadig vekk.

Prinsesse Ingrid Alexandra blir Norges første kvinnelige monark på århundrer når hun bestiger tronen etter sin far, kronprins Haakon.

Den norske prinsessen er kronprinsens eldste barn, som han deler med sin kone kronprinsesse Mette-Marit.

På sin 18-års-gallamiddag, arrangert av hennes besteforeldre kong Harald V og dronning Sonja i 2022, erklærte prinsesse Ingrid Alexandra at hun er «så heldig å ha vokst opp i Norge». Det skriver Hola!.

I talen på markeringen sa hun: «Jeg har fått oppleve vår storslåtte natur, surfing på Unstad, varme sommerdager langs sørlandskysten og snødekte fjell i Røldal. Og ikke minst har jeg fått møte så mange fantastiske mennesker som bor i forskjellige deler av landet vårt.»

«Vi er heldige som bor i et land som er i stadig utvikling. Hvor vi har tillit til hverandre og til våre myndigheter. I Norge er vi forpliktet til å bekjempe klimaendringene. Vi er forpliktet til mangfold. Vi er forpliktet til ytringsfrihet. Og viktigst av alt, vi er fast bestemt på å fortsette å finne bedre løsninger enn de vi allerede har, fortsatte prinsessen.

«Vi har alle vår plass i dette samfunnet. Vi er forskjellige, vi har fått forskjellige oppgaver, og vi vet hvordan vi skal gjøre forskjellige ting. Sammen utgjør vi det Norge vi elsker så høyt."

Så hvem er prinsesse Ingrid Alexandra? Fortsett å lese for å lære mer om Norges fremtidige dronning.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

1. Hun ble født 21. januar 2004 i Oslo.

2. Hun er for tiden nummer to i rekken til den norske tronen.

3. Hun har to søsken: en eldre halvbror, Marius Borg Høiby, og en yngre bror, prins Sverre Magnus. "Du er sikkerhetsnettet mitt," sa hun til brødrene sine i en tale under gallamiddagen hennes på 18-årsdagen. "Jeg vet at jeg alltid kan komme til dere når noe plager meg."

4. Hun ble uteksaminert fra Elvebakken videregående skole, i juni 2023.

5. Kongehuset avslørte tidligere at prinsessen, høsten 2023 skal jobbe som skoleassistent og miljøarbeider ved Uranienborg skole, som hun en gang var elev på.

6. Hun ble avbildet med tiara for første gang i portretter som ble utgitt for å markere hennes 18-årsdag i 2022.

7. Hun fikk i gave sin tippoldemors prinsesse Ingeborgs diamant- og perlediadem til sin 18-årsdag.

8. Hennes faddere inkluderer kong Felipe VI av Spania, kronprins Fredrik av Danmark, kronprinsesse Victoria av Sverige og hennes tante på farssiden prinsesse Märtha Louise.

9. Hun er en sporty prinsesse, som elsker ski og vannsport. I 2022 la Kongehuset ut en video av kongefamilien som står på ski i Norge. Filmen inkluderte en imponerende hoppbakke av prinsessen.

10. I 2020 vant hun det nasjonale juniormesterskapet i surfing for kvinner. I følge kongehuset er kronprinsen, kronprinsessen og barna deres «alle ivrige surfere».

11. Prinsessen tente gryten ved åpningsseremonien til de olympiske vinterleker for ungdom 2016.

12. Hun var blomsterjente i kronprinsesse Victoria og prins Daniels kongelige bryllup i 2010.

13. Prinsessen skal i 2024 avtjene 12 måneders førstegangstjeneste ved Ingeniørbataljonen i Brigade Nord. Ifølge Kongehuset skal den kommende dronningen til Skjold leir i Indre Troms, hjemmebase for 2. bataljon og Ingeniørbataljonen, og etter rekruttperioden får prinsessen tildelt en tjenestestilling, og gjennomfører en fagperiode med mer spesifikk utdanning etterfulgt av en avdelingsperiode med trening og øving.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.