Savnet 20-åring funnet død

06/07/2024 07:44

Yvonne

Nyheter
Foto: Presse-fotos.dk
Danmark i sorg etter at savnet student ble funnet omkommet.

Natt til lørdag 29. juni forsvant en 20 år gammel mann i Viborg i Danmark. Han hadde vært på fest sammen med sine klassevenner for å feire at han var ferdig med videregående utdannelse. Utpå natten forsøkte han å krysse en lokal innsjø med kajakk sammen med to venner. Da han som den eneste ikke kom frem til bredden på den andre siden, kontaktet vennene alarmsentralen.

Vanskelige leteforhold
Politi og frivillige har lett etter mannen i seks dager, blant annet med hunder, droner og helikopter. De siste dagene har det vært søkt i innsjøen Nørresø med dykkere fra Søværnets Dykkertjeneste.

Søket har blant annet vært vanskelig på grunn av dårlig sikt i innsjøen.

20-åringen feiret at han hadde blitt student – noe som tilsvarer russefeiring i Norge. Tidligere denne uka ble den student-hatten han hadde på da han forsvant funnet. Forsvinningen har preget feiringen både i Viborg og i store deler av landet.

Politiet er sikre
”Han er identifisert, og vi er sikre på at det er ham”, sa den lokale visepoliti-inspektøren Henrik Glintborg i en pressemelding.

”Selv om vi har søkt målrettet i flere dager, er det et trist funn. Det er ikke vanskelig å sette seg inn i at famile, venner og pårørende har det vondt nå", sa han videre.

Han takker videre lokalbefolkningen for å ha fulgt oppfordringen om å gi letemannskapene arbeidsro.