Savnet ubåt har oksygen i 96 timer: – Vi gjør alt

20/06/2023 07:29

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Søket etter en savnet ubåt er en «utfordring», ifølge den amerikanske kystvakten. Canada og USA gjør imidlertid «alt» for å finne de fem savnede om bord.

Gjennom natten deltok den amerikanske og kanadiske kystvakten i et stort søk etter ubåten som forsvant i Atlanterhavet mens den var på vei til vraket av Titanic.

Også fly fra USA og Canada prøver å finne ubåten fra luften. Det opplyste den amerikanske kystvakten på Twitter tidlig tirsdag morgen norsk tid.

Ubåten satte seil fra den amerikanske delstaten Massachusetts søndag morgen. Bare noen timer senere mistet Kystvakten all kontakt med mannskapet om bord.

Totalt fem personer er meldt savnet, blant dem den britiske milliardæren Hamish Harding.

Han er en av tre passasjerer som har betalt rundt 250.000 dollar for turen. De to andre er en kaptein og et ekstra besetningsmedlem.

Lørdag skrev Hamish Harding i et innlegg på Facebook at han gledet seg til «oppdraget»:

"Teamet ombord på ubåten inkluderer et par legendariske eventyrere, inkludert en som har dykket til Titanic over 30 ganger siden 1980," skrev han i et innlegg som ble ledsaget av et bilde av ubåten.

Rundt midnatt nat til tirsdag norsk tid fortalte admiral John Mauger i den amerikanske kystvakten på en pressekonferanse i Boston, Massachusetts, at det er ekstra oksygen om bord i ubåten.

Oksygenet kan holde beboerne i live i opptil 96 timer. Dette tilsvarer mellom torsdag klokken 20.30 og fredag klokken 22.30 norsk tid.

Ifølge John Mauger er «alt» gjort for å finne ubåten. Men han kaller også redningsarbeidet en «utfordring» fordi søket foregår i et stort område langt fra land og på nesten fire kilometers dyp.

Titanic, som sank i 1912, ligger omtrent 3.800 meter under havoverflaten. Den amerikanske kystvakten har ikke sagt om det er funnet spor etter ubåten noe sted.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.