Seerne raser etter «Forræder»-episode: Gikk for langt

24/10/2023 16:17

Sofie

Nyheter
Foto: TV2/NTB
Foto: TV2/NTB
Nå reagerer flere på episoden.

Årets sesong av «Forræder» overrasket både deltakere og seere flere ganger – fredagens episode var intet unntak.

Da forrædere bestemte seg for å forgifte Björg Thorhallsdottir (49) i en tidligere episode, var det et sjokk da 49-åringen ble sett ved frokostbordet dagen etter. Det skriver Nettavisen.

Årsaken til kunstnerens tilstedeværelse var noe helt spesielt, nemlig begravelsesscenen dedikert til Thorhallsdottir.

Etter at programmet gikk på TV, reagerte flere seere i kommentarfeltet på TV 2s egen Facebook-profil.

Bakgrunnen for reaksjonene er en svært grafisk begravelsesscene, der deltakerne må bære en kiste, en gravlykt og en begravelseskrans med teksten: «Hvil i fred jenta mi. Ditt minne vil vise oss veien ut av mørket».

«Jeg syntes at episoden var veldig i overkant og jeg ble litt kvalm», skriver en i kommentarfeltet på Facebook.

Deltakerne må bære gjenstandene til den utgravde graven, som har en gravstein dedikert til 49-åringen.

Etter flere farvelklemmer må Thorhallsdottir klatre ned i hullet og legge seg i kisten, mens de andre deltakerne holder et minutts stillhet og synger en sang til ære for kunsteren.

«Det gjorde vondt i hele kroppen da jeg så scenen på TV. Det var grotesk, overhodet ikke morsomt, og helt unødvendig. Man tuller ikke med å skrive navnet til noen på en gravstien», skriver en annen i kommentarfeltet.

«Liker programmet, men der gikk de for langt. Jeg med dødsangst reagerte veldig på scenen».

Psykolog Stian Hyman Berg har selv sett forestillingen og sier at slike scener kan utløse dødsangst og trigge minner og tanker om tidligere dødsfall og begravelser.

– Dødsangst kan finnes i ulike former, og når man bevitner noe om døden så kan det øke bevisstheten om at vi alle skal dø en dag. For noen kan dette være litt vanskelig å håndtere, og det kan vekke blant annet angst, sier Berg til Nettavisen.

Psykologen vil til tross for dette ikke beskrive den nevnte begravelsesscenen som problematisk, men forklarer at det kunne oppstått en bredere diskusjon dersom forestillingen hadde vært rettet direkte mot barn.