Ser du et slikt merke på barnet ditt, må du snarest mulig oppsøke legevakten

30/07/2023 05:30

Sofie

Nyheter
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Karen la merke til at sønnen hennes hadde utviklet noen merkelige flekker. Hun skyndte seg til legen med ham. Det var en viktig beslutning.

Det er på sommeren flåtten kommer til syne igjen, og de små beistene klamrer seg til huden. Dessverre kan de også være bærere av borreliose, som kan lamme nervene.

Karen McGregors historie gikk viralt i fjor sommer og deles nå igjen som et advarende eksempel.

Foto: Facebook

Hun så tilfeldigvis et innlegg på Facebook som trolig reddet sønnens liv. Karen McGregor la merke til en flekk på sønnens tinning som lignet på den hun hadde sett i innlegget noen dager tidligere.

"Jeg ringte legen vår så snart de åpnet og fikk ham raskt inn. I løpet av noen timer dukket det opp flere og flere av disse flekkene i ansiktet, bena og armene hans. Vi fikk antibiotika for å behandle borreliose og håpet vi hadde fått det i tide. !! Legen hadde aldri sett det på et så lite barn før», skriver hun i innlegget.

Foto: Facebook

Foreldrene tok gutten med til sykehuset dagen etter for videre evaluering.

"To leger så på ham og bekreftet at det definitivt var en indikator på Lyme. Utslettet indikerer at det kom fra et enkelt flåttbitt han fikk for tre til fire uker siden (vi så ikke engang flåtten), utslettet betyr ikke at han har blitt bitt flere ganger av flere flått," forklarer Karen McGregor.

Hun oppfordrer alle til å være oppmerksomme på flekker som ser ut som en «bullseye». Det vil si merker som er røde i ytterkant og har en stigning i midten slik at det ser ut som en målskive.

"Hadde jeg ikke lest det innlegget, ville jeg aldri trodd det var noe mer enn et enkelt utslett forårsaket av det lange gresset! Hvis du ser en av disse flekkene på deg selv eller familien din, ta et bilde med telefonen din. Det kan hende du trenger å vise det til legen på et tidspunkt», oppfordrer hun.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.