Sikkerhetsforskere advarer: Oppdater iphonen din NÅ

08/09/2023 15:26

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oppdaget alvorlige sikkerhetsfeil.

Bare noen få dager igjen til iOS 17 slippes. Nå har imidlertid Apple sluppet en ny oppdatering til iPhone, i form av iOS 16.6.1

IPhone-brukere bør laste ned og installere den umiddelbart ettersom den fikser noen alvorlige sikkerhetsfeil.

Ifølge Bleeping Computer er to av sårbarhetene klassifisert som nulldagssårbarheter. Dette er betegnelsen på angrep som det ikke finnes en løsning til.

Det som gjør feilene klassifisert som kritiske er at de kan utnyttes ganske enkelt ved å laste inn bilder eller vedlegg, som i Safari, meldinger eller WhatsApp, skriver ArsTechnica.

Sikkerhetsforskere fra Citizen Lab, som oppdaget sårbarhetene, skriver at disse sårbarhetene ble aktivt utnyttet av angripere for å installere Pegasus-spionvare, produsert av det israelske selskapet NSO.

Citizen Lab oppfordrer alle som er mest utsatt for sikkerhetstrusler til å slå på 'Lockdown Mode' på iPhone og Mac.

I følge Ars Technica blokkerer dette mange typer vedlegg og deaktiverer funksjonen for forhåndsvisning av lenker som angripere ofte bruker for å prøve å ta kontroll over enheten.

- Vi tror, og Apples sikkerhetsingeniør- og arkitekturteam har bekreftet for oss, at Sikringsmodus blokkerer dette spesifikke angrepet, skriver Citizen Lab.

For å oppdatere din iPhone, går du til Innstillinger-appen, velger Generelt, deretter Oppdatering.

I tillegg til å oppdatere iPhone, har Apple også sluppet oppdateringer til iPad (iPadOS 16.6.1), Mac (MacOS Ventura 13.5.2) og Apple Watch (watchOS 9.6.2).