Sjokkerende video viser hvor mye søppel som ligger på Mount Everest

31/05/2023 21:50

Sofie

Nyheter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Når du tenker på Mount Everest, er det ikke akkurat søppel som kommer først til tankene.

Mens Everest for mange er en del av verden, er det bare de mest uforferdede eventyrere som noen gang har våget å klatre fjellet.

Men vet du hva som har erobret det? Søppel.

Det som en gang var et uberørt naturunder er nå fylt med søppel, med bilder som viser en sterk realitet av den sanne innvirkningen turismen har hatt på de omkringliggende områdene til verdens høyeste fjell.

En video har dukket opp på Twitter som viser den vakre hvite snøen fra verdens høyeste topp full av søppel, forlatte telt og annet plastavfall kastet i en leir på Mount Everest.

"Det er på høy tid at vi tar opp dette problemet med hast og engasjement."

De la til: "La oss kreve strengere reguleringer, håndheving av ren klatringspraksis og effektive strategier for avfallshåndtering."

Videoen ved siden av utropet er like dyster, med søppel som forsøpler bakken så langt øyet kan se. Brukere av sosiale medier ble avsky ved synet av det mange antok ville være et uberørt landskap.

En bruker sa: "Dette er ganske ekkelt. Jeg tror klatremiljøet kunne gjort det bedre, men jeg tar vel feil."

En annen sa: "Vi som mennesker kan ha bestegnet uoverstigelige topper, men vi har sikkert gått for lavt i vår oppførsel og medfølelse med naturen. Det være seg fjell, skoger eller elver, vi har ikke spart naturens ressurser fra vår innblanding. , forurensning og ødeleggelse."

Mens en tredje la til: "Denne situasjonen er sinnssyk og kritisk for det naturlige økosystemet der. Lokale myndigheter bør være i stand til å løse problemet og forhindre ytterligere skade."

De la til: "Avfallshåndteringstid med effektiv vedlikeholdstjeneste er ett alternativ, men også andre potensielle tiltak for å takle dette problemet."

I tillegg til søppel er det også en rekke lik som kastes ved det som egentlig er verdens høyeste søppeltupp. Klatrere dør ofte i monstervandringen for å gå opp og ned på toppen, og mange blir forlatt på grunn av fjellenes isolerte natur.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.