Sjokkpris: Solgte øl til 5 kroner

09/11/2023 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: X/skjermbilde
Foto: X/skjermbilde
Det skapte oppsikt når kundene så prisen på ølen.

Det skapte oppsikt da kunder på Nordpolet i Longyearbyen mandag fikk presentert prisen på Aass Pilsner.

For bare fem kroner kunne kundene få en halvliter pils. Bildet av prisen ble publisert på X (tidligere kjent som Twitter), og ble sett av mer enn 25 000 mennesker.

I Meny-kjeden koster samme øl seks ganger mer, 30,90 kroner. Det skriver Glåmdalen. 

Nå avslører butikken årsaken til de lave prisene.

Årsaken til de lave prisene er holdbarheten til alkoholproduktene.

– De gikk ut på dato i går, så da selger vi dem billig i stedet for å kaste alt, sier Graving.

Anna-Karin Lind, HR- og administrasjonsleder i Svalbard-butikken, forteller at hele Svalbard er et taxfree-område. Derfor skal det ikke betales skatter eller avgifter.

– Vi på Nordpolet setter prisene våre etter innkjøp. Akkurat den ølen som nevnes her, har vi justert prisen på. I går solgte vi denne ølen til 5 kroner. Det som er igjen av den ølen i dag, blir kastet, sier Lind.

Alkoholloven (kapittel 8, § 8-12) sier at «det er forbudt for innehavere av salgsbevilling å gi spesielle rabattilbud ved omsetning av alkoholholdig drikk».

Lind mener butikken ikke bryter loven.

– Vi følger jo alkoholloven. Når vi selger alkohol til en slik pris, er det ikke tilbud eller rabatt. Det er en fast pris over den dagen eller de dagene produktet selges. Det er ikke lov til å selge slike produkter på tilbud, så vi reklamerer det heller ikke slik, sier Lind.

Lind legger til at alle innbyggere og tilreisende på Svalbard har en kjøpstillatelse, eller alkoholkort, som begrenser hvor mye hver person kan kjøpe per måned og per år.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.