Skatteetaten med advarsel

05/03/2024 08:20

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Ikke bli lurt av dette!

Fra 7. mars starter utsendelsen av skattemeldinger til lønnsmottakere og pensjonister, og i denne perioden øker risikoen for svindelforsøk markant.

Avisa Klar Tale rapporterer at svindlere ofte benytter denne tiden til å prøve å lure folk, en advarsel som også deles av Skatteetaten.

- De første e-postene med falske skattemeldinger har dukket opp, skriver avisa.

På sin nettside understreker Skatteetaten viktigheten av å være på vakt mot slike svindelforsøk, hvor hensikten med de falske e-postene er å stjele sensitiv personlig informasjon og bankdetaljer.

Det skriver DinSide.

Det har blitt rapportert om en rekke svindelforsøk, ikke bare knyttet til skattemeldingen. Bare i februar har DinSide belyst svindelvarsel fra en rekke organisasjoner, inkludert Nav, SpareBank 1, Onepark, Statens vegvesen, og politiet.

Dette viser et mønster der svindlere kontinuerlig forsøker å lure mottakere til å oppgi personlig informasjon ved å logge inn på falske nettsider.

I tillegg har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) advart om at digital svindel koster samfunnet mer enn en halv milliard kroner årlig, en statistikk som ble rapportert tilbake i oktober.

Skatteetaten og andre institusjoner oppfordrer derfor sterkt til å være ekstra årvåken i denne perioden for å beskytte seg mot potensielle svindelforsøk.

- Det skjer dessverre ganske ofte at det sendes ut SMS eller e-post fra kilder som utgir seg for å være Skatteetaten, men som er forsøk på svindel.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.